Seesamipaneroidut kalapalat itse tehdyn perunasoseen kera
Kokeile kalan paneroimista kuorellisilla seesaminsiemenillä korppujauhon sijaan! Kuorelliset seesaminsiemenet sisältävät muun muassa kalsiumia, jota tarvitaan kehon jokaiseen pieneen lihasjännitykseen. Kun harjoittelet ja lihasmassasi kasvaa, käytät enemmän kalsiumia.
Ainekset ovat 4 henkilölle
Perunasose:
1 ½ kg perunoita
1 ½ dl rasvatonta maitoa
50 g voita
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
Kalapalat:
800 g turskafileetä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 ½ dl kuorellisia seesaminsiemeniä
1 kevyesti vatkattu kananmuna
1 ½ rkl rypsiöljyä
400 g vihreitä herneitä
Päälle:
sitruunaviipaleita
Ohjeet
Perunasose: kuori perunat ja keitä n. 20 minuuttia. Kaada vesi pois, lisää maito ja voi ja soseuta tai vatkaa perunasoseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kalapalat: mausta turskafileet suolalla ja pippurilla ja kääntele seesaminsiemenissä, kananmunassa ja uudelleen seesaminsiemenissä. Paista öljyssä n. 3–4 minuuttia molemmin puolin.
Kaada herneiden päälle kuuma vettä tai lämmitä ne mikroaaltouunissa.
Tarjoile kalapalat perunasoseen ja vihreiden herneiden kera ja lisää päälle sitruunaviipaleita.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi