Seesamipaneroidut kalapalat itse tehdyn perunasoseen kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Seesamipaneroidut kalapalat itse tehdyn perunasoseen kera

Kokeile kalan paneroimista kuorellisilla seesaminsiemenillä korppujauhon sijaan! Kuorelliset seesaminsiemenet sisältävät muun muassa kalsiumia, jota tarvitaan kehon jokaiseen pieneen lihasjännitykseen. Kun harjoittelet ja lihasmassasi kasvaa, käytät enemmän kalsiumia.

ELIXIA
20. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

Perunasose:
1 ½ kg perunoita
1 ½ dl rasvatonta maitoa
50 g voita
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Kalapalat:
800 g turskafileetä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 ½ dl kuorellisia seesaminsiemeniä
1 kevyesti vatkattu kananmuna
1 ½ rkl rypsiöljyä

400 g vihreitä herneitä

Päälle:
sitruunaviipaleita

Ohjeet

Perunasose: kuori perunat ja keitä n. 20 minuuttia. Kaada vesi pois, lisää maito ja voi ja soseuta tai vatkaa perunasoseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kalapalat: mausta turskafileet suolalla ja pippurilla ja kääntele seesaminsiemenissä, kananmunassa ja uudelleen seesaminsiemenissä. Paista öljyssä n. 3–4 minuuttia molemmin puolin.

Kaada herneiden päälle kuuma vettä tai lämmitä ne mikroaaltouunissa.

Tarjoile kalapalat perunasoseen ja vihreiden herneiden kera ja lisää päälle sitruunaviipaleita.

Seesamipaneroidut kalapalat itse tehdyn perunasoseen kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →