SATS-ruisnäkkileipä - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

SATS-ruisnäkkileipä

Ruis sisältää viljalajeista eniten kuitua, ja tutkimusten mukaan ruis vaikuttaa suotuisasti insuliiniherkkyyteen. Rukiin syöminen on myös yhdistetty vähentyneeseen riskiin sairastua tiettyihin syöpämuotoihin, mistä ollaan parhaillaan tekemässä laajoja tutkimuksia.

ELIXIA
26. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 30 henkilölle

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
1 dl sokerijuurikaskuituhiutaleita
1 dl ruisrouhetta
1 rkl suolaa
6 dl ruisjauhoja
6 dl spelttijauhoja
2 rkl vaaleaa siirappia
6 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä

Ohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset. Lisää siirappi ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kolmeen osaan, josta jokaisesta tulee yksi uunipellillinen. Kaulitse osat ohueksi levyksi, lisää uunipellille leivinpaperi ja voitele rypsiöljyllä. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa jokainen levyllinen 10 palaksi.

SATS-ruisnäkkileipä

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →