SATS-ruisnäkkileipä
Ruis sisältää viljalajeista eniten kuitua, ja tutkimusten mukaan ruis vaikuttaa suotuisasti insuliiniherkkyyteen. Rukiin syöminen on myös yhdistetty vähentyneeseen riskiin sairastua tiettyihin syöpämuotoihin, mistä ollaan parhaillaan tekemässä laajoja tutkimuksia.
Ainekset ovat 30 henkilölle
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
1 dl sokerijuurikaskuituhiutaleita
1 dl ruisrouhetta
1 rkl suolaa
6 dl ruisjauhoja
6 dl spelttijauhoja
2 rkl vaaleaa siirappia
6 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
Ohjeet
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset. Lisää siirappi ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kolmeen osaan, josta jokaisesta tulee yksi uunipellillinen. Kaulitse osat ohueksi levyksi, lisää uunipellille leivinpaperi ja voitele rypsiöljyllä. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa jokainen levyllinen 10 palaksi.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi