Rakuunakanaa kamut-vehnän kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Rakuunakanaa kamut-vehnän kera

Rakuunakanaa kamut-vehnän kera

Nopeasti valmistuva, hyvä ja ravinteikas illallinen, joka sopii yhtä hyvin arkeen kuin juhlaan. Tämä ruokalaji on täysin linjassa lihansyönnin vähentämisen kanssa ilman, että lihansyöntiä tarvitsee lopettaa kokonaan. Lisäksi ruokalaji sisältää paljon kuitua ryyneistä ja aktioksidantteja tomaateista.

Kristine Symreng, laillistettu ravitsemusneuvoja
Kristine Symreng, laillistettu ravitsemusneuvoja
27. syyskuuta 2017

 

AINEKSET (NELJÄLLE)

4 dl kamut-vehnää (vaihtoehtoisesti kolmen viljan ryynejä, ruokavehnää, ruokakauraa tai tattaria)

450 g kananpojan fileetä

Rakuunakastike:
1 dl vispikermaa
1/2 dl maitoa
1 lime, kuorittuna
1/2 ruukkua rakuunaa
1/2 tl suolaa
1 mm mustapippuria

Tomaattisalaatti:
500 g kirsikkatomaatteja
1/2 tl sormisuolaa

VALMISTUS

1. Valmista kamut-vehnä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Paista kananpojan fileitä nahkapuoli pannulla keskilämmöllä ilman ruokarasvaa, kunnes nahka on saanut väriä ja muuttunut rapeaksi. Käännä ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes filee on paistunut kokonaan. Sammuta levy ja poista ylimääräinen rasva talouspaperilla.

3. Sekoita kerma, maito, raastettu limen kuori, silputtu rakuuna, suola ja pippuri kulhossa. Kaada seos fileiden päälle jälkilämpöiselle paistinpannulle.

4. Leikkaa kirsikkatomaatit keskeltä kahtia ja aseta ne tarjoilukulhoon. Sirottele päälle sormisuolaa.

5. Tarjoiluehdotus: Aseta kullekin lautaselle yksi kananpojan filee, kamut-vehnää ja tomaattisalaattia. Kaada hieman kastiketta nauhana fileen ja kamut-vehnän päälle. Valmis! 

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →