Punajuuripihvit tomaattisalaatin ja vuohenjuustotahnan kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Punajuuripihvit tomaattisalaatin ja vuohenjuustotahnan kera

Tämä ateria on terveellinen suuren ravintotiheytensä ansiosta: toisin sanoen se sisältää energiasisältöön verrattuna runsaasti ravintoaineita, kuten kivennäisaineita ja vitamiineja. Vihannekset, pähkinät ja pavut ovat esimerkkejä ruoka-aineista, joilla on suuri ravintotiheys.

ELIXIA
19. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

Punajuuripihvit:
1 kg keitettyjä punajuuria
4 porkkanaa
1 sipuli
3 dl kaurahiutaleita
6 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Tomaattisalaatti:
250 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 dl persiljaa
1 tl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Vuohenjuustotahna:

200 g vuohenjuustoa
200 g ranskankermaa
1 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria
25 g pinjansiemeniä


Ohjeet

Punajuuripihvit: Raasta punajuuret ja porkkanat. Hienonna sipuli. Sekoita mukaan muut punajuuripihvien ainekset. Anna vetäytyä jääkaapissa n. 30 min. (ei välttämätöntä, mutta pihvejä on helpompi muotoilla, jos taikina saa hetken aikaa vetäytyä). Muotoile pieniä punajuuripihvejä, purista pois ylimääräinen neste ja paista pihvejä rypsiöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Tomaattisalaatti: Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna sipuli ja persilja. Sekoita sitruunavinegretti rypsiöljystä, puristetusta sitruunanmehusta, suolasta ja pippurista.

Vuohenjuustotahna: Sekoita haarukalla vuohenjuusto, ranskankerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa punajuuripihvit tomaattisalaatin ja vuohenjuustotahnan kera ja ripottele päälle pinjansiemeniä sellaisenaan tai paistinpannulla kevyesti paahdettuna.

Punajuuripihvit tomaattisalaatin ja vuohenjuustotahnan kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →