Lihapullat ratatouillen ja parmesaanin kera
Ravintotiheä ateria, jossa on runsaasti vihanneksia! Runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sisältävä ruokavalio on tutkimuksissa yhdistetty vähentyneeseen sairastumisriskiin. Vitamiinilisien käytöllä sen sijaan ei ole todistettu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia.
Ainekset ovat 4 henkilölle
Ratatouille:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
2 paprikaa
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1 rkl provencelaista mausteseosta
4 laakerinlehteä
puolen sitruunan mehu
2 rkl tomaattipyreetä
1 pkt tomaattimurskaa (500 g)
3 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Italialaiset lihapullat:
1 valkosipulinkynsi
800 g naudan jauhelihaa (10 % rasvaa)
1 kevyesti vatkattu kananmuna
¾ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 ½ dl parmesaaniraastetta
1 tl oliiviöljyä paistamiseen
3 dl bulguria
100 g pinaattia
½ dl höylättyä parmesaania
1 rkl oliiviöljyä
Ohjeet
Ratatouille: Hienonna sipuli, purista valkosipuli ja kuutioi kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika. Paista vihanneksia suuressa kattilassa ja lisää mausteet, puristettu sitruuna, tomaattipyree, tomaattimurska ja vesi. Anna hautua kannen alla tarjoiluun saakka (n. 25 minuuttia).
Italialaiset lihapullat: Purista valkosipuli ja sekoita jauhelihan ja kevyesti vatkatun kananmunan kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää parmesaaniraaste. Pyörittele suuria lihapullia ja paista paistinpannulla n. 10–12 minuuttia.
Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
Tarjoile lihapullat ratatouillen ja pinaatin kera parmesaanilla ja oliiviöljyllä höystettynä.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi