Lihapullat ratatouillen ja parmesaanin kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Lihapullat ratatouillen ja parmesaanin kera

Ravintotiheä ateria, jossa on runsaasti vihanneksia! Runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sisältävä ruokavalio on tutkimuksissa yhdistetty vähentyneeseen sairastumisriskiin. Vitamiinilisien käytöllä sen sijaan ei ole todistettu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia.

ELIXIA
23. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

Ratatouille:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
2 paprikaa
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1 rkl provencelaista mausteseosta
4 laakerinlehteä
puolen sitruunan mehu
2 rkl tomaattipyreetä
1 pkt tomaattimurskaa (500 g)
3 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Italialaiset lihapullat:
1 valkosipulinkynsi
800 g naudan jauhelihaa (10 % rasvaa)
1 kevyesti vatkattu kananmuna
¾ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 ½ dl parmesaaniraastetta
1 tl oliiviöljyä paistamiseen

3 dl bulguria

100 g pinaattia
½ dl höylättyä parmesaania
1 rkl oliiviöljyä

Ohjeet

Ratatouille: Hienonna sipuli, purista valkosipuli ja kuutioi kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika. Paista vihanneksia suuressa kattilassa ja lisää mausteet, puristettu sitruuna, tomaattipyree, tomaattimurska ja vesi. Anna hautua kannen alla tarjoiluun saakka (n. 25 minuuttia).

Italialaiset lihapullat: Purista valkosipuli ja sekoita jauhelihan ja kevyesti vatkatun kananmunan kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää parmesaaniraaste. Pyörittele suuria lihapullia ja paista paistinpannulla n. 10–12 minuuttia.

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.

Tarjoile lihapullat ratatouillen ja pinaatin kera parmesaanilla ja oliiviöljyllä höystettynä.

Lihapullat ratatouillen ja parmesaanin kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →