Hapanruisleipää helpon hummuksen kera
Hapantaikinasta valmistetulla ruisleivällä on muita leipiä matalampi GI-arvo ja parempi ravintoarvo. Se sisältää runsaasti kivennäisaineita, kuten kalsiumia, sinkkiä ja rautaa. Hummuksen sisältämien kikherneiden ansiosta voileivästä saa reilusti proteiinia.
Ainekset ovat 1 henkilölle
2 viipaletta hapanruisleipää
150 g kikherneitä
1,5 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
1 rkl rypsiöljyä
¼-½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
Ohjeet
Kaada kikherneet kulhoon ja huuhtele, jos käytät säilöttyjä herneitä. Sekoita sauvasekoittimella seesaminsiemenien ja öljyn kanssa. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi