Fetatäytetty minipaprika paahdettujen juuresten kera
Porkkanat sisältävät beetakaroteenia, joka on A-vitamiinin esiaste. Kuumennettaessa rasvan kanssa vitamiini imeytyy nopeammin elimistöön. A-vitamiinia tarvitaan etenkin näkökyvyn ja ihon toimintaa varten.
Ainekset ovat 4 henkilölle
Paahdetut juurekset:
3 bataattia (n. 250 g/kpl)
750 g palsternakkaa
750 g porkkanoita
4 rkl rypsiöljyä
¾ tl hiutalesuolaa
ripaus mustapippuria
Fetatäytetty minipaprika:
200 g fetajuustoa (20 %)
2 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
4 minipaprikaa
150 g halloumia (rasvaa 22 %)
½ tl rypsiöljyä
Ohjeet
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Paahdetut juurekset: Kuori ja leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi. Aseta ne uunivuokaan ja valuta päälle öljyä ja lisää hiutalesuolaa ja mustapippuria. Paista uunissa n. 25–30 minuuttia.
Fetatäytetty minipaprika: Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita mukaan oliiviöljy ja mustapippuri. Leikkaa viilto minipaprikoihin ja täytä ne fetajuustotäytteellä ja aseta ne juuresten päälle viimeiseksi 15 minuutiksi.
Viipaloi halloumi ja paista pienessä määrässä öljyä n. 2–3 minuuttia molemmin puolin.
Tarjoile fetatäytetyt minipaprikat paahdettujen juuresten ja halloumin kera.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi