Falafelwrapit munakoiso-tomaattikastikkeen kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Falafelwrapit munakoiso-tomaattikastikkeen kera

Ruoan on oltava sekä maukasta että terveellistä! ELIXIAn ravitsemusterapeuttien laatimien reseptien tarkoitus on inspiroida aktiivisia ihmisiä terveelliseen arkeen, jota voi ylläpitää pitkällä aikavälillä.

ELIXIA
16. huhtikuuta 2018

Ainekset

Falafel:

3 dl kuivattuja kikherneitä (ei säilöttyjä tai keitettyjä)
1 sipuli
½ ruukkua tuoretta korianteria
2 tl juustokuminaa
1 ruukku tuoretta ruukkupersiljaa
1 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä paistamiseen

Munakoiso-tomaattikastike:

200 g tomaattimurskaa
¼ munakoisoa (70 g)
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
mustapippuria

Ohjeet

Falafel: Liota kikherneitä noin 12 tuntia.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kikherneet ja mausteet tehosekoittimessa. Lisää mukaan sipuli ja persilja. Taikina saa olla hieman ryynimäistä mutta silti kiinteää. Anna taikinan kuivua hieman huoneenlämmössä. Muotoile pieniä pyöryköitä, jotka painellaan litteäksi paistamisen aikana. Paista noin 2–3 minuuttia rypsiöljyssä molemmin puolin.

Munakoiso-tomaattikastike: Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle kevyesti suolaa. Paista viipaleita öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa falafelilla täytetty pitaleipä salaatinlehtien, munakoiso-tomaattikastikkeen, ohuiden punasipuliviipaleiden ja jogurtin kera.

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →