Cashewkuorrutettua lohta kaurasuurimosalaatin kera
Cashewpähkinät sisältävät runsaasti magnesiumia, jota tarvitaan energia-aineenvaihdunnassa entsyymien aktivointiin voiman ja kestävyyden ylläpitoa varten.
Ainekset ovat 4 henkilölle
600 g lohifileetä
1 tl rypsiöljyä paistamiseen
Cashewkuorrutus:
2 dl cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 limetin raastettu kuori
1 ½ rkl makeaa chilikastiketta
30 g huoneenlämpöistä voita
Kaurasuurimosalaatti:
3 dl kaurasuurimoita (voit käyttää myös ohrasuurimoita)
puolikas purjosipuli
1 tl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
1 pkt mustia papuja (230 g valutettuna)
Koristelu:
Limettilohkoja
Ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Paista lohta paistinpannussa keskilämmöllä n. 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes kala on täysin kypsää.
Cashewkuorrutus: pienennä cashewpähkinät, purista valkosipuli ja lisää mukaan raastettu limetin kuori, makea chilikastike ja huoneenlämpöinen voi. Aseta lohi uunivuokaan, levitä päälle cashewseos ja paista uunissa 4–5 minuuttia.
Kaurasuurimosalaatti: keitä kaurasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi purjosipuli ja paista 2–3 minuuttia öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Puolita kirsikkatomaatit ja huuhtele pavut ja sekoita kaikki ainekset vastakeitettyjen kaurasuurimoiden kanssa. Kaurasuurimot voit myös korvata ohrasuurimoilla tai –helmillä.
Tarjoile lohi kaurasuurimosalaatin kera ja koristele limettilohkolla.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi