Cashewkuorrutettua lohta kaurasuurimosalaatin kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Cashewkuorrutettua lohta kaurasuurimosalaatin kera

Cashewpähkinät sisältävät runsaasti magnesiumia, jota tarvitaan energia-aineenvaihdunnassa entsyymien aktivointiin voiman ja kestävyyden ylläpitoa varten.

ELIXA
11. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

600 g lohifileetä
1 tl rypsiöljyä paistamiseen

Cashewkuorrutus:
2 dl cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 limetin raastettu kuori
1 ½ rkl makeaa chilikastiketta
30 g huoneenlämpöistä voita

Kaurasuurimosalaatti:
3 dl kaurasuurimoita (voit käyttää myös ohrasuurimoita)
puolikas purjosipuli
1 tl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
1 pkt mustia papuja (230 g valutettuna)

Koristelu:
Limettilohkoja

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Paista lohta paistinpannussa keskilämmöllä n. 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes kala on täysin kypsää.

Cashewkuorrutus: pienennä cashewpähkinät, purista valkosipuli ja lisää mukaan raastettu limetin kuori, makea chilikastike ja huoneenlämpöinen voi. Aseta lohi uunivuokaan, levitä päälle cashewseos ja paista uunissa 4–5 minuuttia.

Kaurasuurimosalaatti: keitä kaurasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi purjosipuli ja paista 2–3 minuuttia öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Puolita kirsikkatomaatit ja huuhtele pavut ja sekoita kaikki ainekset vastakeitettyjen kaurasuurimoiden kanssa. Kaurasuurimot voit myös korvata ohrasuurimoilla tai –helmillä.

Tarjoile lohi kaurasuurimosalaatin kera ja koristele limettilohkolla.

Cashewkuorrutettua lohta kaurasuurimosalaatin kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →