Banaanileipä - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Banaanileipä

Banaanileipää on monia erilaisia versioita. Tämä gluteeniton ja vegaaninen versio on todella helppo valmistaa sekä erittäin herkullinen!

ELIXIA
ELIXIA
11. helmikuuta 2021

banana_bread_inspo.jpg

AINESOSAT:

  • 5-6 banaania (mitä tummempia, sen makeampi leivästä tulee) 
  • 1 ruokalusikallinen omenaviinietikkaa 
  • 3 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)  
  • 1 dl kaurajauhoja (gluteenitonta)  
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1 teelusikallinen ruokasoodaa
  • 1 teelusikallinen kanelia / kardemummaa / piparkakkumausteseosta 
  • ½ teelusikallinen vaniljajauhetta  

OHJEET:

  1. Kuori banaanit ja murskaa mössöksi haarukan avulla. Lisää omenaviinietikka sekaan. 
  2. Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen.
  3. Voitele leipävuoka (jos käytät silikonista vuokaa, voitelua ei tarvita) ja sekoita taikina tasaiseksi seokseksi. Koristele vielä banaanilla, jos haluat. 
  4. Paista 200° asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ennen tarjoilua. Nauti! 

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →