Laihduttajan kaksi parasta ruokavalioneuvoa

Pidetäänpä asia yksinkertaisena. Sen sijaan, että antaisimme kymmenen parasta ruokavalioneuvoa (joita hyvin motivoitunut laihduttaja varmasti pystyisi noudattamaan sellaisinaan kahden viikon ajan ja palaisi sitten normaaliin ruokavalioon), annamme sinulle kaksi ehdottomasti parasta neuvoa.
SATS
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi

Jos noudatat näitä neuvoja, olet tehnyt uskomattoman paljon terveytesi puolesta. Ja jos vaikkapa uudenvuodenlupauksesi oli pudottaa painoa, näillä neuvoilla takuulla onnistut.

Ruokavalioneuvo 1:  Kokoa 50 prosenttia kaikesta, mitä syöt, hedelmistä ja vihanneksista!

Onnistuaksesi tässä sinun täytyy pyrkiä siihen, että kaikki ateriat sisältävät joko hedelmiä tai vihanneksia. Koko päivän saantimäärä eli vähintään 500 grammaa on vaikea saada mahtumaan illalliseen. Jo käytännön syistä aamiaisella on hyvä syödä kaurapuuroa omenaraasteen tai banaaniviipaleiden kera. Tai ehkä täysjyvävoileipä, jonka päälle voita, juustoa ja paprikaa. Jos syöt aamiaiseksi jogurttia tai viiliä (luonnollisesti maustamatonta), lisää niihin marjoja tai viipaloituja hedelmiä.

Välipala voi koostua joko vain hedelmistä tai vihreästä smoothiesta, tai jos tarvitset enemmän energiaa, jostain edellä mainituista aamiaisvaihtoehdoista. Välipalaa ei ole pakko syödä, jos sitä ei tarvitse.

Lounaalla ja illallisella puolet lautasesta on hyvä täyttää vihanneksilla. Mitä enemmän vaihtelua, sitä parempi. Vaihtele raakoja, keitettyjä ja paistettuja vihanneksia, juureksia ja erivärisiä kaaleja.

Jos puolet kaikesta, mitä syöt, on hedelmiä ja vihanneksia, on hyvin vaikeaa saada liikaa kaloreita. Kaiken kukkuraksi hedelmät ja vihannekset sisältävät paljon vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja.

Ruokavalioneuvo 2:  Minimoi makean määrä!

Toisin kuin hedelmissä ja vihanneksissa, makeisissa, jäätelössä, suklaassa ja virvoitusjuomissa on todella paljon kaloreita grammaa kohden. Sata grammaa suklaata sisältää yhtä paljon energiaa (kcal) kuin istumatyötä tekevän keskikokoisen naisen illallinen.

Kaikista ”hemmotteluelintarvikkeista” pahimpia ovat kuitenkin virvoitusjuomat, sillä juomalla kaloreita kertyy helpommin ja energiansaanti nousee nopeasti suureksi.

Pahoista tavoista pääsee helpommin irti aloittamalla uuden tavan kuin lopettamalla vanhan. Laadi siis uusi ruokavaliosi päättämällä, mitä aiot syödä ja juoda vanhojen tottumustesi sijasta. Voit esimerkiksi juoda hiilihapotettua kivennäisvettä limsan asemesta tai korvata makeiset ylellisellä ja eksoottisella hedelmällä.

Päätä etukäteen, miten toimit juhlissa ja muissa sosiaalisissa tapahtumissa, joissa on vaikea kieltäytyä herkuista. Ehkä voit syödä pienen palan herkullista kakkua, jotta et loukkaa leipomisessa vaivaa nähneen tunteita?

Teet paljon hyvää terveydellesi, jos valitset jommankumman näistä ruokavalioneuvoista tai ehkä ajan mittaan kummankin. Länsimaalaiset syövät aivan liikaa makeaa ja liian vähän vihreää. Nyt muutamme tilanteen, eikö niin?

Onko tavoitteesi pudottaa painoa? Kurkkaathan täältä treenivinkkimme, jotka auttavat sinua kohti tavoitettasi!