Ina parantui masennuksesta treenaamisen avulla

Pitkäaikainen negatiivinen stressi sairastutti Inan masennukseen. Treenaamisesta tuli hänelle pelastus ja toi takaisin elämän suolan.
SATS
Kategoria
Jäsenemme

Ajatukset piti saada pois kivusta

Suurin osa meistä tuntee joskus aikaansaamattomuutta, mutta masennuksesta kärsiville paluu aktiiviseen elämään ei ole helppo. Pelko, häpeä ja sosiaalinen ahdistus voivat tehdä melkein mahdottomaksi päästä edes ulos kotoa päivän aikana.

Mutta tarve taistella pois negatiivisista ajatuksista, sisäisestä kivusta ja epätoivosta voi myös olla vahva motivaatio liikuntaan ja tästä tuli Inan tie ulos masennuksesta.

- Kuinka löysit tilanteessasi voimaa ja motivaatiota kävellä sisään liikuntakeskukseen?

- Minuun sattui niin paljon sisältäpäin, että asialle oli pakko tehdä jotakin. Koska en onnistunut ratkaisemaan ongelmia, tarvitsin jotain viemään ajatukseni pois tästä jatkuvasta epätoivosta. Tai ainakin jotain, joka saisi minut tuntemaan jotain myös muualla kuin sisälläni. Voi kuulostaa hulluimmalta syyltä liittyä liikuntakeskuksen jäseneksi, mutta minua se auttoi!

Inalla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö jokaisen masennuksesta kärsivän tai sairastuneen kannattaisi astua ulos kodistaan ja lähteä liikkeelle. Jo pelkkä aktiivisuus auttaa. Ina huomasi vaikutuksen kohdallaan jo ensimmäisen ryhmäliikuntatunnin jälkeen:

- Ensimmäisen ryhmäliikuntatunnin jälkeen olin niin uupunut, että unohdin täysin turhautua. Oli paljon parempi tuntea väsymystä lihaksissaan kuin epätoivoa ja turhautumista. Lihaskipu vei osan sisäisestä kivustani ja tämä oli vahvin motivaatio jatkaa, vaikka ryhmäliikuntatunti tuntui aluksi lähes ylitsepääsemättömältä.

Personal Trainer sai kasattua itseluottamustani ja antoi uskoa, että minäkin voin tehdä mitä vain haluan.>

Aluksi Ina kokeili eri ryhmäliikuntatunteja sattumanvaraisesti, mutta tunsi lopulta olosuhteet itselle epämukaviksi. Muiden ihmisten kanssa ryhmässä treenaaminen tuntui epämukavalta ja haastavalta. Hän ei myöskään nauttinut voimaharjoittelusta suuressa ryhmässä. Oma ylipaino hävetti ja Ina pelkäsi, ettei hän pysyisi edes helpoimmissa harjoituksissa mukana. Ina tapasi Personal Trainerin vähän sattumalta, eikä ollut aluksi ollenkaan vakuuttunut: