Onko mahdollista löytää rauhaa ja hiljaisuutta?

Tuntuuko joskus siltä, että sinulla pitäisi olla supervoimia löytääksesi rauhan? Älä huoli! Toivoa on, ja se on nimeltään Yoga Nidra. Kaikista parasta on se, että sinun ei tarvitse tehdä mitään!
ELIXIA
Kategoria
Harjoittelu

Kuinka voit löytää rauhan, kun kodistasi on yhtäkkiä muuttunut sekä työpaikka että kotikoulu? Ero työ- ja vapaa-ajan välillä on kaventunut entisestään, kun etätyö muuttui päivittäiseksi, ja muutama minuutti omassa rauhassa voi tuntua kaukaiselta unelmalta. Sosiaalinen media on täynnä kuvia luovista tavoista ottaa aikaa itselleen – ihmiset ovat esimerkiksi lukinneet itsensä vessaan saadakseen omaa rauhaa. Jopa pimeä kaappi voi tuntua houkuttelevalta paikalta etsiä maagista rauhaa ja hiljaisuutta.

Rauhan ja hiljaisuuden tarve

1600-luvulla filosofi Blaise Pascal kirjoitti kaikkien ihmiskunnan ongelmien johtuvan ihmisen kyvyttömyydestä istua yksin hiljaisessa huoneessa. Mietelausetta lainataan usein älypuhelinten ja sosiaalisen median aikana, ja on helppo unohtaa, että ajatus on syntynyt jo 1600-luvulla. Aikana, jolloin teknisten laitteiden vuoksi olemme toistemme saatavilla koko ajan, halusimmepa sitä tai emme, tarve hiljaisuudelle on valtava. Silloin täytyy pysähtyä kuuntelemaan - keho ja mieli huutavat rauhaa, hiljaisuutta sekä tarvetta olla tekemättä mitään.

Uskallatko rentoutua?

Onko rentoutuminen haastavaa? Et ole yksin. Olemme aina toistemme käytettävissä, sillä sitä ihmiset odottavat meiltä. Kun tämä (paha) tapa on sisäänkirjoitettu nykyiseen tapaamme toimia, on vaikea muistaa aikaa, jolloin emme tehneet mitään. Nykyään, kun istumme alas rentoutuaksemme, otamme huomaamattamme puhelimen käteen, ja se vie yhtäkkiä kaiken huomiomme. Tiesitkö, että otat puhelimen käteesi jopa 150 kertaa päivän aikana? Entä sitä, että myöhemmin katsoessasi elämääsi taaksepäin, olet viettänyt yli 11 vuotta elämästäsi puhelinta selaten?

Täältä löydät muutamia vinkkejä, joiden avulla löydät taas perusrauhallisuuden tunteen, joka löytyy sinusta itsestäsi. Metodia kutsutaan nimellä Yoga Nidra. Se on joogan yksinkertaisin muoto, jonka avulla voit tehdä valtavan muutoksen elämääsi.

Yoga Nidra – taide kehon ja mielen rauhan löytämiseen

Yoga Nidra tunnetaan joogisena uni- ja meditaatiotekniikkana. Se on yksi yksinkertaisimmista jooga- ja meditaatiotekniikoista, joita voit harjoittaa. Ota mukava asento ja anna tämän ohjatun meditaation viedä sinut rentoutuneeseen ja rauhalliseen tilaan.

Yoga Nidra sopii kaikille, etkä voi tehdä mitään väärin. Yoga Nidra -harjoituksilla on monia hyötyjä:

  • Saat syvän rauhallisuuden tunteen, joka palauttaa kehon ja mielen tasapainon

  • Stressi vähenee

  • Unenlaatu paranee

  • Vapauttaa kehon jännityksiä

  • Parantaa mielenhallintaa ja vapauttaa negatiivisia ajatusmalleja

Oletko valmis kokeilemaan?

Olemme luoneet sinulle kolme Yoga Nidra -äänitettä. Tutustu kuvauksiin ja kokeile rohkeasti tätä mahtavaa ja rentouttavaa joogan muotoa!

  1. Release: Vapauta kehosi ja mielesi jännityksistä rauhoittavalla Yoga Nidralla. Huomiosi kiinnitetään lempeästi kehon eri osiin, ja tunnet olosi taas kotoisaksi. Aloita kuuntelu - et voi tehdä mitään väärin, sillä tässä harjoituksessa sinun ei tarvitse muuta kuin kuunnella.

  2. Relax: Tämä Yoga Nidra -harjoitus on vasta-ainetta nykypäivän stressaantuneelle ja ahdistuneelle mielelle. Harjoituksessa sinut ohjataan lempeästi rauhalliseen ja rentoutuneeseen tilaan, jossa olet avoimempi ja vastaanottavaisempi. 

  3. Restore: Se, miten kohtelemme itseämme, heijastuu usein muihin. Tämä Yoga Nidra -harjoitus palauttaa takaisin energiasi ja antaa sinulle sielun ja sydämen vapautta. Vapaus on positiivista ajattelua sekä välittämistä ympärillä olevista ihmisistä.