ELIXIAn erityistoimenpiteet COVID-19:n suhteen

Päivitetty 24.7.2021
Information in English

 

Kiitos, että välität ūüíô

Me ELIXIAlla työskentelemme jatkuvasti infektioiden ennaltaehkäisemiseksi. Noudatamme keskuksissa tarkkoja päivittäisiä hygieniarutiineita ja seuraamme THL:n ohjeistuksia aktiivisesti. Vastuullinen treeniympäristö luodaan yhdessä - kiitos, että noudatat hygieniaohjeitamme!

Jos sinulla on on edes pieniä sairauden oireita, älä tule kuntosalille. Noudata aina THL:n voimassaolevia ohjeistuksia COVID-19 -pandemian aikana. 

 

Tervetuloa treenaamaan

Toteutamme kaikissa keskuksissamme lukuisia erityistoimenpiteitä, jotka liittyvät sekä koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisyyn että keskuksissa olevien ihmisten määrän rajoittamiseen. 

Erityistoimenpiteet ovat olleet käytössä yli vuoden ajan, ja ne ovat olleet toimivia. Jatkamme tilanteen aktiivista seuraamista ja päivitämme ohjeistuksiamme tarvittaessa edelleen. Tutustu alta erityistoimenpiteisiimme ja noudata hygieniaohjeita jokaisella treenikerralla.

 

Voimassaolevat erityistoimenpiteet: 

 • Varmistaaksemme turvallisen harjoitteluympäristön toteutumisen rajoitamme keskusten kävijämääriä tarvittaessa, jolloin sisäänpääsyä keskukseen voi joutua hetken odottamaan. Seuraa keskusten kävijätilannetta reaaliaikaisesti ELIXIA-sovelluksesta & ajoita treenisi mahdollisuuksien mukaan toiseen ajankohtaan tai keskukseen.
 • Noudata turvaväliä keskuksen kaikissa tiloissa.
 • Vältä turhaa oleskelua suihku- ja pukutiloissa.
 • Saunat ovat käytössä rajoitetusti, ja saunassa saa olla max. 2 henkilöä kerrallaan. Suosittelemme kuitenkin peseytymään mahdollisuuksien mukaan kotona.
 • Lastenhoitopalvelu on avoinna erityistoimenpiteitä noudattaen. Lue kaikki lastenhoidon erityistoimenpiteet ja ohjeet sivun alaosasta.
 • Ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärä on laskettu toistaiseksi niin, että osallistumispaikkoja tunneille on vähemmän kuin normaalisti. Kaikilla tunneilla noudatetaan turvaväliä, ja tuntien lopussa on varattu aikaa käytössä olleiden välineiden puhdistamiselle. 
 • Build’n Burn-, Prformance- ja HiYoga-treenikonseptituntien osallistujamäärä on 5-9 harjoitusalueen koko huomioiden.
 • Joitakin treenivälineitä on poistettu käytöstä hygieniasyistä (nyrkkeilyhanskat, joogamatot, sykevyöt ja venyttelymatot). Voit halutessasi ottaa mukaan oman treenimaton tunneille tai kuntosalille.
 • Ryhmäliikuntatunnit päättyvät 10 minuuttia normaalia aiemmin, jotta osallistujat voivat tehdä tarvittavat puhdistustoimenpiteet ohjaajan johdolla ennen seuraavan tunnin alkua.
 • Siivouskierroksia on lisätty, ja siivousrutiineja tehostettu kaikissa keskuksissa.

 

Miten sinun tulee toimia jäsenenä?

Jäsenenä sinun tulee huolehtia omalta osaltasi varotoimenpiteiden toteutumisesta sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden noudattamisesta:
 • Jos sinulla on edes pieniä sairauden oireita, älä tule kuntosalille. Noudata THL:n voimassaolevia testaus- ja karanteeniohjeita.
 • Jos olet terve ja hyvinvoiva, tervetuloa treenaamaan! Pidä huolta hyvästä hygieniasta ja noudata turvaväliä kanssatreenaajiin. Puhdista laitteet ja välineet huolellisesti aina käytön jälkeen. 
 • Pese käsiäsi ja käytä käsidesiä perusteellisesti ja usein. Älä koske kasvoihisi treenin aikana. 
 • Käytä omaa juomapulloa. Hanasta suoraan juominen on ehdottomasti kielletty.
 • Käytä kasvomaskia keskusten yleisissä tiloissa kuten vastaanotossa ja pukuhuoneissa. Voit halutessasi käyttää kasvomaskia myös liikuntasuorituksen aikana.
 • Ajoita osa harjoittelustasi mahdollisuuksien mukaan keskusten hiljaisempiin ajankohtiin (aamut, aamupäivät & loppuviikko). Voit seurata keskusten kävijätilannetta ja -ennustetta ELIXIA-sovelluksesta.

 

Lastenhoidon erityistoimenpiteet

Lastenhoitopalvelu on avoinna ryhmäliikunta-aikataulua mukaillen. Varmistaaksemme lastenhoidon turvallisuuden ja viihtyvyyden sekä lapsille että hoitajille, lastenhoidossa tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

 1. Varaa riittävästi aikaa tuodessasi lapsesi hoitoon.
 2. Sisäänkirjautuminen tapahtuu turvavälejä noudattaen lastenhoitotilan ulkopuolella – muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan.
 3. Huolehdi, että omat ja lapsesi kädet on pesty ennen lapsen jättämistä hoitoon.
 4. Noudata annettuja hygieniaohjeistuksia harjoittelusi aikana ja pese kädet ennen lapsen noutamista hoidosta.
 5. Sairaana ei pidä tulla harjoittelemaan, eikä sairasta lasta voi tuoda hoitoon.

Lastenhoitopaikkojen määrää on rajattu keskuskohtaisesti huomioiden mm. lastenhoitotilan koko.

Stay happy & healthy!

ÔĽŅ