ELIXIAn erityistoimenpiteet COVID-19:n suhteen

Päivitetty 27.5.2020 
Information in English
 
Maaliskuun 12. päivä päätimme sulkea kaikki liikuntakeskuksemme Pohjoismaissa ennaltaehkäistäksemme COVID-19 -tartuntojen leviämistä, ja olemme seuranneet tilanteen kehittymistä sen jälkeen eri maissa aktiivisesti. Suomessa tehdyt toimenpiteet ovat olleet toimivia. Sosiaali- ja terveysministeriö on todennut epidemian hidastuneen, ja Uudenmaan eristys purettiin suunniteltua aiemmin.

Olemme avanneet keskukset jälleen treenikäyttöön perjantaina 24.4.2020 klo 14.00!

Keskusten avaaminen on tapahtunut erityistä vastuullisuutta ja varovaisuutta noudattaen, ja olemme tehneet erityisjärjestelyitä varmistaaksemme THL:n suositusten toteutumisen kuntokeskuksissamme. Toimenpiteet liittyvät sekä koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisyyn että keskuksissa olevien ihmisten määrän rajoittamiseen.

Hallitus on linjannut rajoitusten asteittaisesta purkamisesta ja kokoontumisrajoituksen nostamisesta 50 henkilöön kesäkuusta eteenpäin. Uusien linjausten myötä teemme muutoksia keskusten toimintaan, osa erityisjärjestelyistä pysyy ennallaan:
Keskuksissa toteutuvat erityisjärjestelyt: 
 • Sauna ja spa-osastot avataan elokuussa ja tulemme tiedottamaan avauksesta ja toimintaohjeista lisää lähempänä. Suihkut ovat käytettävissä, mutta suosittelemme peseytymään mahdollisuuksien mukaan kotona.
 • Arkiaamiaista ei ole tarjolla, mutta voit ottaa kahvia tai teetä mukaasi.
 • Lastenhoito avataan elokuussa. Tiedotamme avauksesta ja toimintaohjeista lisää lähempänä. Jos jäsenyyteesi sisältyy lastenhoitopalvelu, saat hyvityksen seuraavalle mahdolliselle laskulle. 
 • Ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärä on tällä hetkellä rajattu THL:n suositusten mukaisesti yhdeksään (+ 1 ohjaaja). Ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärä nostetaan 10-20 henkilöön 8.6.2020 
  alkaen. Tunneilla noudatetaan edelleen 2 metrin turvaväliä, ja tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle. Huomioithan, että rajoitettu kapasiteetti saattaa aiheuttaa jonoja varausjärjestelmään - kiitos kärsivällisyydestä. 
 • Build’n Burn - ja Prformance-konseptituntien osallistujamäärä rajataan 4-9 henkilöön treenitilasta riippuen. 
 • Ryhmäliikuntatunneilla siirrytään kesäaikatauluun 1.6.2020 alkaen. 
 • Hygieniasyistä seuraavat tunnit on peruttu: Senior- ja Hot-tunnit, Box, HIIT the Ground, Cardio Club, Indoor Running sekä Pilates Ball -tunnit.
 • Samanaikaisten ryhmäliikuntatuntien määrää on vähennetty.
 • Ryhmäliikuntasalien lattioihin on asetettu tarroja turvavälien pitämiseksi. 
 • Joitakin treenivälineitä on poistettu käytöstä hygieniasyistä (nyrkkeilyhanskat, joogamatot ja -välineet, sykevyöt sekä venyttelymatot). Voit halutessasi ottaa mukaan oman treenimaton tunneille tai kuntosalille.
 • Tunnit päättyvät 10 minuuttia normaalia aiemmin, jotta osallistujat voivat tehdä tarvittavat puhdistustoimenpiteet ohjaajan johdolla ennen seuraavan tunnin alkua.
 • Siivouskierroksia on lisätty, ja siivousrutiineja tehostettu kaikissa keskuksissa. 

Haluatko jatkaa harjoittelua kotoasi?

Olemme koonneet kaikki, mitä tarvitset kotona treenaamiseen yhteen paikkaan! Täältä löydät motivaatiota ja ohjeita kotitreeneihin, jotta voit jatkaa terveellisiä elämäntapoja halutessasi kotoa käsin. Kaikilla jäsenillämme on edelleen jäsentyypistä riippumatta pääsy Online-treeniympäristöömme poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen.

Miten sinun tulee toimia jäsenenä?

Jäsenenä pyydämme sinua huolehtimaan omalta osaltasi varotoimenpiteiden toteutumisesta sekä noudattamaan sosiaali- ja terveysministeriön ohjeita. 
 • Jos sinulla on edes pieniä sairauden oireita, älä tule kuntosalille.
 • Jos olet ollut vast’ikään kipeänä, pysy kotona vielä muutama päivä.
 • Jos olet terve ja hyvinvoiva, tervetuloa treenaamaan! Muistathan pitää huolta hyvästä hygieniasta, sillä se on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Treenaajien tulee myös puhdistaa laitteet ja välineet käytön jälkeen.  
 • Pese käsiäsi perusteellisesti ja usein - älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän ja puhdista laite sen jälkeen erityisen huolellisesti.
 
Odotamme innolla näkevämme sinut jälleen! Pysy terveenä ja onnellisena. 
 
Täältä löydät vastauksia jäsenyyteen liittyviin kysymyksiin koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana.