ELIXIAn erityistoimenpiteet COVID-19:n suhteen

Päivitetty 22.6.2020 
Information in English

Tervetuloa treenaamaan!

Maaliskuun 12. päivä suljimme kaikki liikuntakeskuksemme Pohjoismaissa ennaltaehkäistäksemme COVID-19 -tartuntojen leviämistä, ja olemme seuranneet tilanteen kehittymistä sen jälkeen eri maissa aktiivisesti. Suomessa tehdyt toimenpiteet ovat olleet toimivia, ja kuntokeskuksemme on avattu treenikäyttöön rajatuin toimenpitein 24.4.2020.
 
Olemme tehneet erityisjärjestelyitä varmistaaksemme THL:n suositusten toteutumisen kaikissa kuntokeskuksissamme. Toimenpiteet liittyvät sekä koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisyyn että keskuksissa olevien ihmisten määrän rajoittamiseen.

Keskuksissa toteutuvat erityisjärjestelyt: 

 • Sauna ja spa-osastot ovat suljettuina 31.7.2020 asti. Osastot avataan jälleen jäsenten käyttöön 1.8.2020 alkaen turvavälejä noudattaen.  Elokuun alkuun asti suihkut ovat käytettävissä, mutta suosittelemme peseytymään mahdollisuuksien mukaan kotona.
 • Lastenhoito avataan 1.8.2020 alkaen erityistoimenpiteitä noudattaen. Löydät lastenhoidon toimintaohjeet alempaa.
 • Ryhmäliikuntatunneille voi osallistua kerrallaan 10-20 henkilöä tunnista ja tiloista riippuen. Tunneilla noudatetaan turvaväliä, ja tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle. Ryhmäliikunnan osallistujamäärää nostetaan jälleen lähitulevaisuudessa.
 • Build’n Burn - ja Prformance-konseptituntien osallistujamäärä on rajattu 4-9 henkilöön treenitilasta riippuen. 
 • Hygieniasyistä seuraavat tunnit on peruttu toistaiseksi: Hot-tunnit, Box, HIIT the Ground, Cardio Club, Indoor Running sekä Pilates Ball. Myös Senior-tunnit on toistaiseksi peruttu.
 • Samanaikaisten ryhmäliikuntatuntien määrää on vähennetty.
 • Joitakin treenivälineitä on poistettu käytöstä hygieniasyistä (nyrkkeilyhanskat, joogamatot ja -välineet, sykevyöt sekä venyttelymatot). Voit halutessasi ottaa mukaan oman treenimaton tunneille tai kuntosalille.
 • Tunnit päättyvät 10 minuuttia normaalia aiemmin, jotta osallistujat voivat tehdä tarvittavat puhdistustoimenpiteet ohjaajan johdolla ennen seuraavan tunnin alkua.
 • Siivouskierroksia on lisätty, ja siivousrutiineja tehostettu kaikissa keskuksissa. 
 

Miten sinun tulee toimia jäsenenä?

Jäsenenä sinun tulee huolehtia omalta osaltasi varotoimenpiteiden toteutumisesta sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden noudattamisesta:
 • Jos sinulla on edes pieniä sairauden oireita, älä tule kuntosalille.
 • Jos olet ollut vast’ikään kipeänä, pysy kotona vielä muutama päivä.
 • Jos olet terve ja hyvinvoiva, tervetuloa treenaamaan! Muistathan pitää huolta hyvästä hygieniasta, sillä se on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Treenaajien tulee myös puhdistaa laitteet ja välineet käytön jälkeen.  
 • Pese käsiäsi perusteellisesti ja usein - älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän ja puhdista laite sen jälkeen erityisen huolellisesti.

 

Lastenhoidon erityistoimenpiteet

Lastenhoitopalvelu avataan jäsenten käyttöön jälleen 1.8.2020. Lastenhoitopalvelu on avoinna ryhmäliikunta-aikataulua mukaillen 1,5-2 tuntia kerrallaan, minkä jälkeen tilat ja lelut puhdistetaan ennen seuraavaa aukioloa. Pallomeret ja lelut, joiden asianmukaisesta puhdistamisesta ei ole mahdollista huolehtia, on poistettu toistaiseksi käytöstä.

Varmistaaksemme lastenhoidon turvallisuuden ja viihtyvyyden sekä lapsille että hoitajille, lastenhoidossa tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

 1. Varaa riittävästi aikaa tuodessasi lapsesi hoitoon.
 2. Sisäänkirjautuminen tapahtuu turvavälejä noudattaen lastenhoitotilan ulkopuolella – muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan.
 3. Huolehdi, että omat ja lapsesi kädet on pesty ennen lapsen jättämistä hoitoon.
 4. Noudata annettuja hygieniaohjeistuksia harjoittelusi aikana ja pese kädet ennen lapsen noutamista hoidosta.
 5. Sairaana ei pidä tulla harjoittelemaan eikä sairasta lasta voi tuoda hoitoon.

 

Stay happy & healthy!