ELIXIAn erityistoimenpiteet COVID-19:n suhteen

Päivitetty 20.8.2020
Information in English
 

Kiitos, että välität

Me ELIXIAlla työskentelemme jatkuvasti infektioiden ennaltaehkäisemiseksi. Noudatamme keskuksissa tarkkoja päivittäisiä hygieniarutiineita ja seuraamme THL:n ohjeistuksia aktiivisesti. Vastuullinen treeniympäristö luodaan yhdessä - kiitos, että noudatat hygieniaohjeitamme!
 
Jos sinulla on kuumetta, yskää tai muita ylähengitystieoireita, sinun tulee seurata THL:n toimintaohjeita ja jäädä kotiin. Kiitos, että otat muut huomioon red heart

Tervetuloa treenaamaan!

Maaliskuun 12. päivä suljimme kaikki liikuntakeskuksemme Pohjoismaissa ennaltaehkäistäksemme COVID-19 -tartuntojen leviämistä, ja olemme seuranneet tilanteen kehittymistä sen jälkeen eri maissa aktiivisesti. Suomessa tehdyt toimenpiteet ovat olleet toimivia, ja kuntokeskuksemme on avattu treenikäyttöön rajatuin toimenpitein 24.4.2020.
 
Olemme tehneet erityisjärjestelyitä varmistaaksemme THL:n suositusten toteutumisen kaikissa kuntokeskuksissamme. Toimenpiteet liittyvät sekä koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisyyn että keskuksissa olevien ihmisten määrän rajoittamiseen.

Keskuksissa toteutuvat erityisjärjestelyt: 

 • Noudata turvaväliä suihku- ja saunatiloissa. Suosittelemme peseytymään kotona mahdollisuuksien mukaan. 
 • Lastenhoitopalvelu on avoinna erityistoimenpiteitä noudattaen. Lue lastenhoidon toimintaohjeet huolella ennen lastenhoitoon saapumista - löydät ohjeet sivun alaosasta.
 • Ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärä on n. 20-30 henkilöä (pl.treenikonseptitunnit) ryhmäliikuntatilan koko huomioiden. Tunneilla noudatetaan turvaväliä, ja tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle. 
 • Build’n Burn - ja Prformance-konseptituntien osallistujamäärä on normaalia pienempi.
 • Joitakin treenivälineitä on poistettu käytöstä hygieniasyistä (nyrkkeilyhanskat, joogamatot ja -välineet, sykevyöt sekä venyttelymatot). Voit halutessasi ottaa mukaan oman treenimaton tunneille tai kuntosalille.
 • Tunnit päättyvät 10 minuuttia normaalia aiemmin, jotta osallistujat voivat tehdä tarvittavat puhdistustoimenpiteet ohjaajan johdolla ennen seuraavan tunnin alkua.
 • Siivouskierroksia on lisätty, ja siivousrutiineja tehostettu kaikissa keskuksissa. 
 

Miten sinun tulee toimia jäsenenä?

Jäsenenä sinun tulee huolehtia omalta osaltasi varotoimenpiteiden toteutumisesta sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden noudattamisesta:
 • Jos sinulla on edes pieniä sairauden oireita, älä tule kuntosalille.
 • Jos olet juuri ollut kipeänä, pysy kotona THL:n ohjeistuksen mukaisesti.
 • Jos olet terve ja hyvinvoiva, tervetuloa treenaamaan! Muistathan pitää huolta hyvästä hygieniasta, sillä se on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Treenaajien tulee myös puhdistaa laitteet ja välineet käytön jälkeen.  
 • Pese käsiäsi perusteellisesti ja usein - älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän ja puhdista laite sen jälkeen erityisen huolellisesti.
 • Käytä omaa juomapulloa. Hanasta suoraan juominen on ehdottomasti kielletty.

 

Lastenhoidon erityistoimenpiteet

Lastenhoitopalvelu on avoinna ryhmäliikunta-aikataulua mukaillen 1,5-2 tuntia kerrallaan, minkä jälkeen tilat ja lelut puhdistetaan ennen seuraavaa aukioloa. Pallomeret ja lelut, joiden asianmukaisesta puhdistamisesta ei ole mahdollista huolehtia, on poistettu toistaiseksi käytöstä.

Varmistaaksemme lastenhoidon turvallisuuden ja viihtyvyyden sekä lapsille että hoitajille, lastenhoidossa tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

 1. Varaa riittävästi aikaa tuodessasi lapsesi hoitoon.
 2. Sisäänkirjautuminen tapahtuu turvavälejä noudattaen lastenhoitotilan ulkopuolella – muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan.
 3. Huolehdi, että omat ja lapsesi kädet on pesty ennen lapsen jättämistä hoitoon.
 4. Noudata annettuja hygieniaohjeistuksia harjoittelusi aikana ja pese kädet ennen lapsen noutamista hoidosta.
 5. Sairaana ei pidä tulla harjoittelemaan eikä sairasta lasta voi tuoda hoitoon.

 

Stay happy & healthy!

Kiitos, että välität

Me ELIXIAlla työskentelemme jatkuvasti infektioiden ennaltaehkäisemiseksi. Noudatamme keskuksissa tarkkoja päivittäisiä hygieniarutiineita ja seuraamme THL:n ohjeistuksia aktiivisesti. Vastuullinen treeniympäristö luodaan yhdessä - kiitos, että noudatat hygieniaohjeitamme!
 
Jos sinulla on kuumetta, yskää tai muita ylähengitystieoireita, sinun tulee seurata THL:n toimintaohjeita ja jäädä kotiin. 
 
Kiitos, että otat muut huomioon red heart