ELIXIAn erityistoimenpiteet COVID-19:n suhteen

Päivitetty 4.3.2021
Information in English
 

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 26.2.2021 sekä Lounais-Suomen aluehallintoviraston 4.3.2021 tekemien päätösten perusteella rajoitamme ELIXIA-keskusten toimintaa pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Toiminnan rajoitus tapahtuu tarjoamalle jäsenille 55 minuutin treeniaikoja kuntosalille siten, että tiloissa on enintään 10 jäsentä kerrallaan. Treeniajat vaihtuvat tunnin välein. Personal Training -tapaamiset järjestetään sovittujen aikojen mukaisesti ryhmäliikuntasalissa. Sen sijaan ryhmäliikunta, lastenhoitopalvelu, suihkut ja saunat ovat poissa käytöstä. Lisäksi rajoitamme aukioloaikoja osassa keskuksistamme.

Edellä mainitut rajoitukset ovat voimassa:

 • Pääkaupunkiseudulla 1.-14.3.2021
 • Turussa 8.-21.3.2021

MITÄ NYT TAPAHTUU?

 • Tiistaista 2.3. alkaen pääkaupunkiseudulla kuntosalille pääsee treenaamaan ainoastaan voimassaolevalla varauksella. Kuntosalin varauskäytäntö otetaan käyttöön Turussa maanantaista 8.3. alkaen.
 • Varaa treeniaika nettisivummetai ELIXIA-sovelluksenvarausjärjestelmän kautta. Varausjärjestelmä löytyy kohdasta "Ryhmäliikunta". Tutustu täältä kuntosalin varaussääntöihin. 
 • ELIXIA Sörnäinen, Viikki, Suomenoja, Myyrmäki & Töölö toimivat 2.3. alkaen rajatuilla aukioloajoilla. ELIXIA Skanssissa rajoitetut aukioloajat ovat voimassa 8.3. alkaen. Keskusten aukioloajat löydät keskusten omilta sivuilta sekä ELIXIA-sovelluksesta.

Katso täältä vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Jos haluat jäädyttää jäsenyytesi, voi tehdä sen tästä.

Tampereen ELIXIA-keskukset ovat avoinna alla esiteltyjä erityistoimenpiteitä noudattaen.

 

Kiitos, että välität ūüíô

Me ELIXIAlla työskentelemme jatkuvasti infektioiden ennaltaehkäisemiseksi. Noudatamme keskuksissa tarkkoja päivittäisiä hygieniarutiineita ja seuraamme THL:n ohjeistuksia aktiivisesti. Vastuullinen treeniympäristö luodaan yhdessä - kiitos, että noudatat hygieniaohjeitamme!

Jos sinulla on on edes pieniä sairauden oireita, älä tule kuntosalille. Noudata aina THL:n voimassaolevia ohjeistuksia COVID-19 -pandemian aikana. 

 

Tervetuloa treenaamaan

Keskuksissamme toteutetaan lukuisia erityistoimenpiteitä, jotka liittyvät sekä koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisyyn että keskuksissa olevien ihmisten määrän rajoittamiseen. 

Erityistoimenpiteet ovat olleet käytössä pian vuoden ajan, ja ne ovat olleet toimivia. Jatkamme tilanteen aktiivista seuraamista ja päivitämme ohjeistuksiamme tarvittaessa edelleen. Tutustu alta erityistoimenpiteisiimme ja noudata hygieniaohjeita jokaisella treenikerralla.

 

Keskuksissa toteutuvat erityisjärjestelyt: 

 • Varmistaaksemme turvallisen harjoitteluympäristön toteutumisen rajoitamme keskusten kävijämääriä tarvittaessa, jolloin sisäänpääsyä keskukseen voi joutua hetken odottamaan. Seuraa keskusten kävijätilannetta reaaliaikaisesti ELIXIA-sovelluksesta & ajoita treenisi mahdollisuuksien mukaan toiseen ajankohtaan tai keskukseen.
 • Noudata 2 metrin turvaväliä keskuksen kaikissa tiloissa.
 • Vältä turhaa oleskelua suihku- ja pukutiloissa.
 • Saunat ovat käytössä rajoitetusti, ja saunassa saa olla max. 2 henkilöä kerrallaan. Suosittelemme kuitenkin peseytymään mahdollisuuksien mukaan kotona.
 • Lastenhoitopalvelu on avoinna erityistoimenpiteitä noudattaen. Lue kaikki lastenhoidon erityistoimenpiteet ja ohjeet sivun alaosasta.
 • Ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärä on laskettu 31.3.2021 asti niin, että osallistumispaikkoja tunneille on maksimissaan 9. Kaikilla tunneilla noudatetaan 2 m turvaväliä, ja tuntien lopussa on varattu aikaa käytössä olleiden välineiden puhdistamiselle. 
 • Build’n Burn-, Prformance- ja HiYoga-treenikonseptituntien osallistujamäärä on 5-9 harjoitusalueen koko huomioiden.
 • Joitakin treenivälineitä on poistettu käytöstä hygieniasyistä (nyrkkeilyhanskat, joogamatot ja -välineet, sykevyöt sekä venyttelymatot). Voit halutessasi ottaa mukaan oman treenimaton tunneille tai kuntosalille.
 • Ryhmäliikuntatunnit päättyvät 10 minuuttia normaalia aiemmin, jotta osallistujat voivat tehdä tarvittavat puhdistustoimenpiteet ohjaajan johdolla ennen seuraavan tunnin alkua.
 • Siivouskierroksia on lisätty, ja siivousrutiineja tehostettu kaikissa keskuksissa.
 • Osa pukukaapeista on suljettu auttaaksemme turvavälien toteutumista pukuhuonetiloissa. 

 

Miten sinun tulee toimia jäsenenä?

Jäsenenä sinun tulee huolehtia omalta osaltasi varotoimenpiteiden toteutumisesta sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden noudattamisesta:
 • Jos sinulla on edes pieniä sairauden oireita, älä tule kuntosalille. Noudata THL:n voimassaolevia testaus- ja karanteeniohjeita.
 • Jos olet terve ja hyvinvoiva, tervetuloa treenaamaan! Pidä huolta hyvästä hygieniasta ja noudata turvaväliä kanssatreenaajiin. Puhdista laitteet ja välineet huolellisesti aina käytön jälkeen. 
 • Pese käsiäsi ja käytä käsidesiä perusteellisesti ja usein. Älä koske kasvoihisi treenin aikana. 
 • Käytä omaa juomapulloa. Hanasta suoraan juominen on ehdottomasti kielletty.
 • Käytä kasvomaskia keskusten yleisissä tiloissa kuten vastaanotossa ja pukuhuoneissa. Voit halutessasi käyttää kasvomaskia myös liikuntasuorituksen aikana.
 • Ajoita osa harjoittelustasi mahdollisuuksien mukaan keskusten hiljaisempiin ajankohtiin (aamut, aamupäivät & loppuviikko). Voit seurata keskusten kävijätilannetta ja -ennustetta ELIXIA-sovelluksesta.

 

Lastenhoidon erityistoimenpiteet

Lastenhoitopalvelu on avoinna ryhmäliikunta-aikataulua mukaillen. Varmistaaksemme lastenhoidon turvallisuuden ja viihtyvyyden sekä lapsille että hoitajille, lastenhoidossa tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

 1. Varaa riittävästi aikaa tuodessasi lapsesi hoitoon.
 2. Sisäänkirjautuminen tapahtuu turvavälejä noudattaen lastenhoitotilan ulkopuolella – muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan.
 3. Huolehdi, että omat ja lapsesi kädet on pesty ennen lapsen jättämistä hoitoon.
 4. Noudata annettuja hygieniaohjeistuksia harjoittelusi aikana ja pese kädet ennen lapsen noutamista hoidosta.
 5. Sairaana ei pidä tulla harjoittelemaan, eikä sairasta lasta voi tuoda hoitoon.

 

Stay happy & healthy!

ÔĽŅ