5 SYYTÄ, MIKSI HARJOITTELU PERSONAL TRAINERIN KANSSA KANNATTAa

Itsenäinen treenaaminen ei aina ole helppoa. Olet ehkä huomannut, että on vaikea antaa kaikkensa, kun treenaa yksin. Omalla mukavuusalueella on helppoa ja kivaa, mutta tuoko se sinulle toivottuja tuloksia? Personal Trainerista saattaisi olla apua ja tässä sinulle viisi hyvää syytä, miksi näin olisi.

1. SAAT TARVITSEMASI AVUN

Personal trainer (PT) on henkilökohtainen valmentaja, liikunnanalan ja valmentamisen ammattilainen, joka auttaa tehokkaasti saavuttamaan treenitavoitteesi.

- Ensimmäinen PT-tapaaminen alkaa keskustelulla, jotta PT voi laatia suunnitelman asettamiesi tavoitteiden perusteella, kertoo ELIXIAn PT Manager Annamaija Seppänen. Heti kun henkilökohtainen tavoitteesi yhteiselle treenitaipaleelle on selvä, PT auttaa sinua optimoimaan jokaisen harjoituksesi.

PT voi auttaa sinua, olitpa harjoittelussasi millä tasolla tahansa. Hän voi auttaa sinua pääsemään harjoittelussasi alkuun tai luoda tarkan treenisuunnitelman kohti tiettyä tavoitettasi. Tavoite voi olla elämänlaadun parantaminen, painonpudotus, maratonin juokseminen tai vaikka poliisikoulun pääsykokeet. PT-tapaamisten aikana Personal Trainerisi varmistaa, että teet liikkeet oikealla tekniikalla ja, että jokainen harjoitus tukee tavoitettasi.

- Monet ihmiset saattavat ajatella, että Personal Training -harjoittelussa on kyse ainoastaan kovasta voimaharjoittelusta, mutta PT voi tarjota sinulle ohjeita mm. terveelliseen ruokavalioon, kestävyysharjoitteluun, liikkuvuuteen, mentaaliseen harjoitteluun sekä omien treeniohjelmien jäsentämiseen ja järkeistämiseen, Sarantaus kertoo.

2. PT LAITTAA HARJOITTELUSI UUDELLE TASOLLE

Ensisijaisesti PT auttaa sinua kohti omia tavoitteitasi. Hän laatii harjoitukset, joka toimivat juuri sinulle. Realististen tavoitteiden asettaminen on tärkeää ja niiden lisäksi täytyy käydä läpi aikaisempi harjoittelutaustasi, puhua mahdollisista vammoista ja muista sairauksista ja miettiä, kuinka monta kertaa viikossa olet valmis sekä pystyt treenaamaan. PT suunnittelee, mitä tarvitaan tavoitteidesi saavuttamiseksi ja mikä tärkeintä: mitä motiiveja tavoitteidesi takana on; toisin sanoen, miksi harjoittelet?

- On tärkeää tunnistaa, mihin tarvitset Personal Trainerin apua. Jotkut jäsenistämme tarvitsevat apua, jotta pääsevät pois omalta mukavuusalueeltaan. Toiset tarvitsevat apua perusharjoitteluun loukkaantumisen jälkeen, ja jotkut tarvitsevat vain säännöllisen tapaamisen PT:nsä kanssa, ylläpitääkseen motivaatiota sekä harjoittelurutiineita, sanoo Sarantaus.

Järkevällä harjoittelulla - sekä niillä, jontka suoritat PT:si kanssa, että yksin suorittamasi - saat tuloksia nopeammin. Ja vielä parempaa: kun tiedät miksi harjoittelet ja treeneistäsi muodostuu pikku hiljaa treenirutiinit, saat terveen kehon ympäri vuoden!

3.   HARJOITTELU PT:N KANSSA TUO TULOKSIA

Personal Trainerillasi on täysi kontrolli treeniesi etenemisestä eli progressiosta. Yhdessä treenatessa hän dokumentoi kaiken treeneistänne; intensiteetin, painojen määrän sekä toistot. PT auttaa sinua myös suunnittelemaan yksin tekemäsi harjoitukset. PT:n kanssa siirryt mukavuusaluetreenaamisesta kohti tavoitteellista treenaamista.

Personal Trainerisi voi teettää sinulle myös erilaisia kuntotestejä. Nämä eivät ole välttämättömiä, mutta jos tavoitteenasi on esimerkiksi painonpudotus, voi olla sekä motivoivaa että hyödyllistä nähdä kehonkoostumus aloitus hetkellä ja myöhemmin kun yhteisiä treenejä on jo takana. Jos haluat, PT:si voi myös testata aerobista kuntoasi, liikkuvuuttasi sekä voimaa. Hän voi selvittää, minkälainen kuntotasosi on nyt ja tämän jälkeen hän pystyy arvioimaan paremmin sopivan etenemisvauhdin kohti tavoitteitasi.

4.  FIKSUMPI TAPA PÄÄSTÄ TAVOITTEESEEN

Harvat asiat motivoivat treenaamisessa yhtä hyvin, kuin tieto kehittymisestä ja se, kun huomaat treenin tuottaneen haluttua tulosta. Loppujen lopuksi tämä on monilla perimmäinen syy, miksi harjoitella. Lähes jokainen, joka harjoittelee personal trainerin kanssa, saavuttaa tuloksia nopeammin kuin yksin harjoittelulla. Miksi näin on?

Ehkä suurin etu PT:n kanssa harjoittelusta on se, että saat juuri sinun tarpeillesi suunniteltua treeniä. Itsenäisesti treenatessa valitset usein sinulle mieluisia harjoittelumuotoja ja liikkeitä, jotka tiedät hallitsevasi. Teet valintoja ehkä aika pitkälti sen mukaan, mitä nyt tänään tekisi mieli tehdä? PT tietää alkukartoituksen jälkeen mitä tarvitset ja laajentaa treeniohjelmaasi. Kun olet asettanut tavoitteesi yhdessä PT:si kanssa, PT suunnittelee harjoitusohjelman, joka antaa sinulle selkeän suunnan kohti tavoitteitasi. PT:n kanssa treenaaminen on yksinkertaisesti fiksumpi tapa päästä tavoitteeseen.


- Riippumatta siitä, kuinka paljon tai kuinka vähän sinulla on harjoittelukokemusta ennestään, harjoittelu on aina laadullisesti parempaa PT:n kanssa. Näin varmistetaan, että ponnisteluistasi treeneissä on varmasi hyötyä, Sarantaus kertoo.

Henkilökohtaiset tapaamiset ja sitoutuminen yhteisiin PT-treeneihin saa sinut tulemaan jokaiselle harjoituskerralle, jonka jälkeen et varmasti kadu, että saavuit paikalle. Myös silloin, kun päiväsi ei ole ollut se paras ja tekisit varmasti muuten aivan jotain muuta kuin treenaisit.

5.   PERSONAL TRAINERILLE VOI TULLA LÄHTÖTASOSTA RIIPPUMATTA

PT-asiakkaamme ovat hyvin erilaisia niin iältään, tavoitteiltaan kuin edellytyksiltään. Kaikille on kuitenkin yhteistä se, että he haluavat pysyä kunnossa ja olla terveitä.

Voit itse päättää, kuinka monta kertaa haluat harjoitella PT: n kanssa. Jos aloitat harjoittelun Personal Trainerin kanssa ensimmäistä kertaa, suosittelemme kokeilemaan vähintään kolme yhteistä treeniä ennen kuin päätät, sopiiko yhdessä treenaaminen sinulle. Jotkut jäsenistämme treenaavat PT:n kanssa useita kertoja viikossa, kuukaudesta toiseen. Toiset taas käyttävät PT:tä eri vuoden aikoina aktiivisemmin auttamaan ja tukemaan heitä kohti tiettyä tavoitetta, kuten maratonien tai muiden kilpailujen saavuttamisessa.

Videolla Personal Trainerimme Eero ja hänen asiakkaansa kertovat, miksi yhdessä harjoittelu on niin mukavaa.

Etkö ole varma, mikä PT-tapaaminen sinun kannattaisi valita vaihtoehdoistamme? Suosituin PT-tuoteemme on ehdottomasti PT60 , jolloin treenikerralla ehtii tarvittaessa treenaamaan koko kehon.

Tiesitkö, että kaikki ELIXIAn jäsenet saavat liittymisen yhteydessä ilmaisen tapaamisen Personal Trainerin kanssa?  PT Start -tapaamisessa PT auttaa sinua asettamaan tavoitteet harjoittelullesi ja tekee tarvittaessa myös lyhyen treeniohjelman, joka varmistaa etenemisen kohti tavoitettasi.