Miksi säännöllinen liikunta kannattaa?

Laajojen tutkimusten mukaan hyvä terveys on yhteydessä säännölliseen liikuntaharjoitteluun.

Hyvä terveys parantaa työkykyä ja tehokkuutta. Säännöllinen liikunta antaa lisää energiaa ja parantaa keskittymiskykyä. Lisäksi monet kokevat sekä unenlaadun että mielialan parantuvan. Yritykselle on siis paljon hyötyä siitä, että se panostaa työntekijöidensä terveyteen.

Tavanomaisessa yrityksessä noin 60 % työntekijöistä eivät liiku aktiivisesti. Kyse on työntekijöistä, jotka tulevat töihin, mutta joiden työsuoritus ei ole optimaalisella tasolla. Kyse voi olla ylipainosta, huonosta ravitsemuksesta, niska- ja selkävaivoista, stressistä, univaikeuksista tms., joka voi heikentää tuottavuutta ja lisätä sairauspoissaoloja. Työnantajana saat suuren tuoton, kun sijoitat siihen, että saat vähän liikkuvat työntekijäsi muuttamaan elämäntapojaan!

Monet yritykset tarjoavat rahallista liikuntatukea ja/tai liikuntamahdollisuuksia työpaikalla. Tutkimusten mukaan työntekijät arvostavat erittäin paljon tällaisia henkilöstöetuja, ja ne luovat yrityksestä positiivista mielikuvaa. Liikuntamahdollisuuksien tarjoaminen vaikuttaa myönteisesti myös työyhteisön yhteishenkeen.

Ota yhteyttä yrityspalvelut@elixia.fi, niin löydämme yrityksellesi parhaat ratkaisut.