Björn Borg sijoittaa työntekijöidensä liikkumiseen

Kun olet huippukunnossa, teet huippusuorituksia. Tällä filosofialla Björn Borg -yritys sijoittaa työntekijöihinsä – ja samalla parantaa tulostaan. ”Pakollinen treenaaminen on ratkaisu ja itsestään selvä osa tavoitteidemme saavuttamisessa”, yrityksen HR-päällikkö Lena Nordin kertoo.

Vuonna 2014 alusvaatejätti Björn Borg sai uuden toimitusjohtajan Henrik Bungesta ja samalla kunnianhimoiset liiketoimintasuunnitelmat: yrityksen on kaksinkertaistettava tuottonsa viiden vuoden sisällä. Vaadittiin vaikeita muutoksia, jotta tavoitteet saavutettiin ja suunnitelma toteutui. Liikunnasta muodostui yksi tärkeimmistä menestystekijöistä.

- Haluamme, että työntekijämme ovat motivoituneita, vahvoja ja iloisia – oma paras itsensä – tehdäkseen huippusuorituksia. Meillä on kova liiketoimintasuunnitelma, joten sitä on myös lähestyttävä muita väkevämmin – meillä harjoittelu on pakollista, sitä seurataan ja arvioidaan kuukausittain, kertoo Lena, jonka tapasimme Tukholmassa SATS- Spårvagnshallarna -keskuksessamme.

”Parasta mahdollista ryhmähengen luomista”

Lenan mukaan yhteiset treenit luovat työntekijöiden kesken tekemisen ilmapiirin, jonka keskiössä ovat kurinalaisuus, tavoitteellisuus ja yhteistyö.

- Treenaamisen myötä meistä on tullut päämäärätietoisempia ja kurinalaisempia. Meidän on helpompi priorisoida ja tehostaa työtämme, ja se kaiken lisäksi toimii parhaana mahdollisena ryhmähengen luojana!

Lena kuitenkin toteaa, että personal trainer ja harjoitusmuodot on valittava huolellisesti sen mukaan, mikä sopii parhaiten yritykselle ja sen tavoitteille. Yhteistyökumppanin valinnalla on luonnollisesti myös tärkeä vaikutus.

- SATS ELIXIAn kanssa tiedämme, että saamme valita tarkasti ohjaajan, ja laaja treenivalikoima takaa, että meille löytyy tuotemerkkiimme sopivat treenimuodot. Meillä ei ole esimerkiksi tanssillisia lajeja, mutta crosstraining ja nyrkkeily sopivat yrityskulttuuriimme täydellisesti.

Personal trainerin valintaan he eivät voisi olla tyytyväisempiä.

- Olemme testanneet useita personal trainereita, mutta päädyimme ”omaan” Johannaamme. Vitsailemme, että olemme adoptoineet hänet! Hän auttaa meitä luomaan mahtavan yhteishengen joka viikolle. Hän ymmärtää, mitä haluamme saavuttaa, ja rakentaa treenit sen mukaisesti.

Pakollinen Sports Hour

Björn Borgilla on perjantaisin klo 11-12 pakollinen Sports Hour – treeni, jossa yhdessä Johannan kanssa asetetaan yhteinen, ryhmää kehittävä tavoite.

Sen lisäksi jokaisella on henkilökohtainen Get Stronger -tavoite omien tarpeiden ja edellytystensä mukaan.

- Kaksi kertaa vuodessa meillä on kuntotestit, joissa työntekijä asettaa omat tavoitteensa Johannan kanssa. Niitä arvioidaan ja seurataan kuukausittain lähimmän esimiehen kanssa.

Björn Borg aloitti yhteistyön SATS ELIXIAn kanssa lähes kaksi vuotta sitten. Eikä ole epäilystäkään, etteikö sopimusta jatkettaisi.

- Kun aloitimme yhteistyön SATS ELIXIAn kanssa, tuloksemme on parantunut 300 prosenttia. Työntekijämme ovat iloisempia ja positiivisempia, heillä on enemmän energiaa ja itseluottamusta. Joskus ”tough love” on parasta, mitä tarvitaan saavuttaakseen sen mitä haluaa.