ELIXIAn erityistoimenpiteet COVID-19:n suhteen

Päivitetty 27.11.2020
Information in English
 

Kiitos, että välität

Me ELIXIAlla työskentelemme jatkuvasti infektioiden ennaltaehkäisemiseksi. Noudatamme keskuksissa tarkkoja päivittäisiä hygieniarutiineita ja seuraamme THL:n ohjeistuksia aktiivisesti. Vastuullinen treeniympäristö luodaan yhdessä - kiitos, että noudatat hygieniaohjeitamme!
 
Jos sinulla on on edes pieniä sairauden oireita, älä tule kuntosalille. Noudata aina THL:n voimassaolevia ohjeistuksia COVID-19 -pandemian aikana. Kiitos, että otat muut huomioon red heart

Tervetuloa treenaamaan!

Maaliskuun 12. päivä suljimme kaikki liikuntakeskuksemme Pohjoismaissa ennaltaehkäistäksemme COVID-19 -tartuntojen leviämistä, ja olemme seuranneet tilanteen kehittymistä sen jälkeen eri maissa aktiivisesti. Suomessa tehdyt toimenpiteet ovat olleet toimivia, ja kuntokeskuksemme on avattu treenikäyttöön rajatuin toimenpitein 24.4.2020.
 
Olemme tehneet erityisjärjestelyitä varmistaaksemme THL:n suositusten toteutumisen kaikissa kuntokeskuksissamme. Toimenpiteet liittyvät sekä koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisyyn että keskuksissa olevien ihmisten määrän rajoittamiseen.

Keskuksissa toteutuvat erityisjärjestelyt: 

 • Noudata turvaväliä suihkutiloissa. Suosittelemme peseytymään kotona mahdollisuuksien mukaan.
 • Saunat ovat poissa käytöstä 30.11.-20.12.2020
 • Lastenhoitopalvelu on suljettu 30.11.-20.12.2020
 • Ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärä lasketaan 30.11.-20.12.2020 väliselle ajalle uusien suositusten mukaisesti niin, että osallistumispaikkoja tunneille on maksimissaan 9. Kaikilla tunneilla noudatetaan turvaväliä, ja tuntien lopussa on varattu aikaa käytössä olleiden välineiden puhdistamiselle.
 • Build’n Burn-, Prformance- ja HiYoga-treenikonseptituntien osallistujamäärä on 5-9 harjoitusalueen koko huomioiden.
 • Joitakin treenivälineitä on poistettu käytöstä hygieniasyistä (nyrkkeilyhanskat, joogamatot ja -välineet, sykevyöt sekä venyttelymatot). Voit halutessasi ottaa mukaan oman treenimaton tunneille tai kuntosalille.
 • Tunnit päättyvät 10 minuuttia normaalia aiemmin, jotta osallistujat voivat tehdä tarvittavat puhdistustoimenpiteet ohjaajan johdolla ennen seuraavan tunnin alkua.
 • Siivouskierroksia on lisätty, ja siivousrutiineja tehostettu kaikissa keskuksissa.
 • Osa pukukaapeista on suljettu 30.11.-20.12.2020 auttaaksemme turvavälien toteutumista pukuhuonetiloissa.  
 

Miten sinun tulee toimia jäsenenä?

Jäsenenä sinun tulee huolehtia omalta osaltasi varotoimenpiteiden toteutumisesta sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden noudattamisesta:
 • Jos sinulla on edes pieniä sairauden oireita, älä tule kuntosalille. Noudata THL:n voimassaolevia testaus- ja karanteeniohjeita.
 • Jos olet terve ja hyvinvoiva, tervetuloa treenaamaan! Pidä huolta hyvästä hygieniasta ja noudata turvaväliä kanssatreenaajiin. Puhdista laitteet ja välineet huolellisesti aina käytön jälkeen. 
 • Pese käsiäsi ja käytä käsidesiä perusteellisesti ja usein. Älä koske kasvoihisi treenin aikana. 
 • Käytä omaa juomapulloa. Hanasta suoraan juominen on ehdottomasti kielletty.
 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä ELIXIA-keskusten yleisissä tiloissa kuten vastaanotossa ja pukuhuoneissa. Voit halutessasi käyttää kasvomaskia myös liikuntasuorituksen aikana.
 • Ajoita osa harjoittelustasi mahdollisuuksien mukaan keskusten hiljaisempiin ajankohtiin (aamut, aamupäivät & loppuviikko). Voit seurata keskusten kävijätilannetta ja -ennustetta ELIXIA-sovelluksesta.

 

Lastenhoidon erityistoimenpiteet

Lastenhoitopalvelu on avoinna ryhmäliikunta-aikataulua mukaillen 1,5-2 tuntia kerrallaan, minkä jälkeen tilat ja lelut puhdistetaan ennen seuraavaa aukioloa. Pallomeret ja lelut, joiden asianmukaisesta puhdistamisesta ei ole mahdollista huolehtia, on poistettu toistaiseksi käytöstä.

Varmistaaksemme lastenhoidon turvallisuuden ja viihtyvyyden sekä lapsille että hoitajille, lastenhoidossa tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

 1. Varaa riittävästi aikaa tuodessasi lapsesi hoitoon.
 2. Sisäänkirjautuminen tapahtuu turvavälejä noudattaen lastenhoitotilan ulkopuolella – muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan.
 3. Huolehdi, että omat ja lapsesi kädet on pesty ennen lapsen jättämistä hoitoon.
 4. Noudata annettuja hygieniaohjeistuksia harjoittelusi aikana ja pese kädet ennen lapsen noutamista hoidosta.
 5. Sairaana ei pidä tulla harjoittelemaan eikä sairasta lasta voi tuoda hoitoon.

 

Stay happy & healthy!

Kiitos, että välität

Me ELIXIAlla työskentelemme jatkuvasti infektioiden ennaltaehkäisemiseksi. Noudatamme keskuksissa tarkkoja päivittäisiä hygieniarutiineita ja seuraamme THL:n ohjeistuksia aktiivisesti. Vastuullinen treeniympäristö luodaan yhdessä - kiitos, että noudatat hygieniaohjeitamme!
 

Jos sinulla on edes pieniä sairauden oireita, älä tule kuntosalille. Noudata aina THL:n voimassaolevia ohjeistuksia covid-19 -pandemian aikana.

 
Kiitos, että otat muut huomioon red heart