Treenaamalla eroon polvivaivoista

Polvivamma sai lumilautailua harrastaneen Daniel Lundgrenin kiinnostumaan ryhmäliikunnasta: ”Jäin heti koukkuun. Musiikki, ihmiset ja tsemppihenki veivät mennessään, enkä ole sen koommin kärsinyt polvikivuista.”

Miksi treenaat?

– Haluan voida hyvin. Ennen lumilautailin paljon, ja siinä saamieni vammojen vuoksi polveni kipeytyvät, jos en treenaa. Nyt treenaamisesta on tullut luonnollinen osa arkeani. Ryhmäliikunta on minun juttuni. Työskentelen päivät yksin, joten minulle on erityisen tärkeää tavata ihmisiä, ja onhan ryhmässä muutenkin hauskempaa.

Mikä sai sinut aloittamaan treenaamisen?

– Leikkautin polveni ristisidevamman vuoksi, ja kuntoutus tuli silloin tutuksi. Painojen nostaminen oli kuitenkin tylsää, joten kuntouduttuani jätin treenaamisen kesken, mutta sitten polveni kipeytyivät uudelleen. Tilanne onneksi parani, kun ostin uimisen ja ryhmäliikunnan mahdollistavan treenikortin Lundbybadetiin Göteborgissa. Kun kokeilin ryhmäliikuntaa, jäin heti koukkuun. Musiikki, ihmiset ja tsemppihenki veivät mennessään, enkä ole sen koommin kärsinyt polvikivuista.

Mitkä ovat ryhmäliikunnan edut?

– Ryhmäpaineella on iso merkitys. Kun treenaa yhdessä muiden kanssa ja ohjaajan silmien alla, haluaa antaa kaikkensa, jottei pettäisi muuta ryhmää. Saan valtavan paljon niistä viimeisistä prosenteista, jotka puristan itsestäni. En voisi missään nimessä treenata yksin, sillä lopputulos ei olisi silloin sama.

Mikä on parasta treenaamisessa?

– Se on hauskaa! Olen harrastanut monenlaista ryhmäliikuntaa vuosien mittaan, aina bodypumpista joogaan. Treenasin myös crossfitiä vuoden ajan, se oli mahtavaa. Teen sitä, mistä tulen iloiseksi, ja valinnanvaraa on niin paljon, että kun johonkin kyllästyy, voi aina aloittaa jotain uutta, kokeilla uusia tunteja ja uusia liikuntamuotoja. Ryhmäliikuntaan ei tarvitse koskaan tylsistyä.

Haluan liittyä jäseneksi jo tänään.

Liity jäseneksi netissä

Yhteydenottopyyntö

Autamme sinut alkuun harjoittelussasi. Täytä yhteydenottolomake ja otamme sinuun pian yhteyttä. Voit myös soittaa meille numeroon 010 3099 205 (ma-to 10.00-18.00 & pe 9.00-17.00).

Nimi
Puhein
Kuntokeskus